Στις 15 Μαρτίου, εκτός σχολικού ωραρίου, στα εργαστήρια του Τομέα Ηλεκτρολογίας του ΕΚ Ευόσμου, πραγματοποιήθηκε  επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς του τομέα Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού στο έξυπνο σπίτι. Στόχος του σεμιναρίου είναι η αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών του τομέα στις σύγχρονες τεχνολογίες έξυπνων κτιρίων.
Εκπαιδευτικοί του ΕΚ Ευόσμου, παρακολούθησαν επιμορφωτικό σεμινάριο στα εργαστήρια του Τομέα ηλεκτρολογίας με θέμα “Έξυπνες κτιριακές κατασκευές”. Το σεμινάριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με την εταιρία ABB. Οι  επιμορφωτές κ. Καλούδης Φώτιος, Διπλ.Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός πωλήσεων της εταιρείας ΑΒΒ και ο κ. Γεωργιάδης Δημήτριος, Διπλ.Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός πωλήσεων της εταιρείας ΑΒΒ, παρουσίασαν το σύστημα υποδομής για κατοικίες ABB – free@home. O έλεγχος του φωτισμού, της σκίασης, της ψύξης/θέρμανσης γίνεται εύκολα και γρήγορα και χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη εκπαίδευση από τον εγκαταστάτη. 
Τα συστήματα αυτοματισμών έχουν μπει δυναμικά στην καθημερινότητα του σύγχρονου Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη καθώς όλο και περισσότερες κατοικίες, διαμερίσματα και μικρά κτίρια μπορούν να επωφεληθούν από τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια που προσφέρουν. O σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιαστούν στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς οι λειτουργίες του συστήματος καθώς και οι λύσεις που μπορεί να προσφέρει πάνω στο κτιριακό αυτοματισμό.

Τομέας Ηλεκτρολογίας