Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Απορριμμάτων (EWWR 2023) και σε συνέχεια των ποικίλων περιβαλλοντικών δράσεων του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, υλοποιείται στο σχολείο μας οργανωμένη δράση για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του συνόλου της σχολικής κοινότητας με στόχο την υιοθέτηση της ανακύκλωσης συσκευασιών τροφίμων που καταναλώνονται στο σχολείο. Στο πλαίσιο των δράσεων, τοποθετήθηκαν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης πλαστικού (κίτρινοι κάδοι) και αλουμινίου (κόκκινοι κάδοι), ώστε να γίνεται διαλογή και ανακύκλωση στην πηγή.

Οι συσκευασίες που συλλέγονται από τα μέλη των περιβαλλοντικών ομάδων του σχολείου μας συγκεντρώθηκαν, μεταφέρθηκαν και ανακυκλώθηκαν σε πολυκέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας επισκέφθηκαν το «σπιτάκι ανακύκλωσης» που λειτουργεί στην οδό Ολυμπιάδος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ξεναγήθηκαν στο «σπιτάκι» και ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον επόπτη δικτύου, κύριο Μυστακίδη Σάββα, σχετικά με την λειτουργία και ολοκληρωμένη διαχείριση των υπερσύγχρονων «Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», τα οποία αποτελούνται από αυτόματα μηχανήματα ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας.

Στη συνέχεια, με τις υποδείξεις της κυρίας Θεολογίας Νταϊλιάνη, υπεύθυνη για την λειτουργία των πολυμηχανημάτων, οι μαθητές ανακύκλωσαν 1336 αλουμινένιες και πλαστικές συσκευασίες και κέρδισαν δωροεπιταγές αξίας 39,78 ευρώ!

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους για την θερμή υποδοχή, την εξαιρετική ξενάγηση και ενημέρωση και ευελπιστούμε στην ενεργοποίηση της σχολικής κοινότητας για την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης στους κόκκινους και κίτρινους κάδους του σχολείου μας!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!