Την Παρασκευή 1/3/2024, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Erasmus+, ροή πληροφορικής, ταξίδεψαν από το Μόναχο στη Νυρεμβέργη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βαυαρίας.

Η Νυρεμβέργη αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες πόλεις κατά την περίοδο του Μεσαίωνα. Λόγω της θέσης της πάνω σε βασικές εμπορικές οδούς έγινε σημαντικό οικονομικό και πολιτικό κέντρο. Στη σύγχρονη ιστορία, η Νυρεμβέργη έγινε το επίσημο κέντρο των Ναζί, οι οποίοι οργάνωναν στην πόλη τα ετήσια συνέδρια του Κόμματος από το 1933 μέχρι το 1938. Η πόλη καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η σημερινή παλιά πόλη (Altstadt) ξαναχτίστηκε κρατώντας την ίδια αρχιτεκτονική, γεγονός που της προσδίδει αίσθηση μιας άλλης εποχής. Μεταξύ του 1945 και του 1949 οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης τα ανώτατα στελέχη των Ναζί στη δίκη που έγινε γνωστή ως Δίκη της Νυρεμβέργης. Η πόλη επιλέχτηκε συμβολικά για τη διεξαγωγή της δίκης αλλά και επειδή το Δικαστικό της μέγαρο είχε υποστεί μικρές μόνον καταστροφές.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιεί το ΕΚ Ευόσμου, περιηγήθηκαν στο μεσαιωνικό κάστρο της Νυρεμβέργης, περπάτησαν στις όχθες και τις γραφικές γέφυρες του ποταμού Πέγκνιτς και επισκέφθηκαν την κεντρική πλατεία (Hauptmarkt) όπου βρίσκεται η γοτθική Εκκλησία της Παναγίας (Frauenkirche) και το ύψους 19 μέτρων σιντριβάνι (Schöner Brunnen), διακοσμημένο με 40 περίτεχνα γλυπτά.