Στο πλαίσιο της διαδικασίας του Προγραμματισμού Έργου της Σχολικής Μονάδας (ΕΚ Ευόσμου), η ομάδα με Σχέδιο Δράσης «Συν-βιώνω και αλληλο-επιδρώ εξω-σχολικά!» (Άξονας: σχέσεις μεταξύ μαθητών-τριών) υλοποίησε εκπαιδευτική -περιβαλλοντική επίσκεψη.
Με ιδιαίτερη χαρά μαθητές των τμημάτων Γ Νοσηλευτικής και Γ Φυσικοθεραπείας με την συνοδεία των καθηγητριών κ. Μπουραζάνη Χρυσάνθη και κ. Στάθη Μαρία, παρευρέθηκαν την Τετάρτη 30 Μαρτίου στον Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να γνωρίσουν πολλά από τα είδη φυτών που φιλοξενούνται στο χώρο. Η επαφή με τον φυτικό πλούτο του κήπου, πέρα από την τόνωση της περιβαλλοντικής συνείδησης, αποτελεί έναν περίπατο χαλάρωσης, μακριά από στρεσογόνους παράγοντες και κατ’ επέκταση συμβάλλει στην απομάκρυνση του ατόμου από τα «πρέπει» της καθημερινότητας. Ταυτόχρονα ενισχύεται η επικοινωνία μεταξύ των μαθητών, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες, σκέψεις και συναισθήματα λαμβάνοντας γνώσεις γύρω από τον κόσμο των φυτών.
Θερμές ευχαριστίες στην κ Περσάκη Φάνια, υπεύθυνη του Βοτανικού Κήπου, για την ζεστή υποδοχή και την ενδιαφέρουσα ξενάγηση.

Τομέας Υγείας και Πρόνοιας, Τμήματα Γ΄ Νοσηλευτικής και Γ΄ Φυσικοθεραπείας, Εσπερινό ΕΠΑΛ Ευόσμου (κ. Μπουραζάνη Χρυσάνθη και κ. Στάθη Μαρία)