Την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2024, η περιβαλλοντική ομάδα του ΕΚ Ευόσμου επισκέφθηκε τον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Hyatt Regency και συμμετείχε στο 32ο money show. Με αφορμή τις περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιούνται στο σχολείο μας και στοχεύουν στην μείωση των απορριμμάτων της σχολικής κοινότητας (κομποστοποίηση, ανακύκλωση συσκευασιών από  αλουμίνιο και πλαστικό, προτροπή για κατανάλωση πόσιμου νερού από τις βρύσες του σχολείου), η κυρία Στεφανίδου Μαρία από τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας μας ενημέρωσε για τις δράσεις του φορέα με έμφαση στην τοποθέτηση και λειτουργία των καφέ κάδων, τα οφέλη από τη μείωση των απορριμμάτων, την διαχείριση των στερεών αστικών απορριμμάτων από τους δήμους και γενικότερα την υιοθέτηση πρακτικών που σχετίζονται με την κυκλική οικονομία.

Οι μαθητές παρακολούθησαν την παρουσίαση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είχαν ενεργό συμμετοχή με την υποβολή ερωτήσεων και παρέλαβαν ενημερωτικά φυλλάδια με σχετικό υλικό.

Ευχαριστούμε το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για την εξασφάλιση της αίθουσας και της δωρεάν συμμετοχής μας στο συνέδριο.