Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΕΚ ΕΥΟΣΜΟΥ, ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 33ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της Γ’ τάξης ειδικότητας Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, επισκέφθηκαν το 33ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου και μετέφεραν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους σε θέματα σχετικά με την κομποστοποίηση, με σκοπό την ορθή λειτουργία του κάδου κομποστοποίησης φυτικών υπολειμμάτων στο νηπιαγωγείο.

Το ΕΚ Ευόσμου από το 2018 και το 33ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου από το 2023, συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα διανομής κομποστοποιητών του Δήμου Κορδελιού–Ευόσμου, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων.

Η κομποστοποίηση εφαρμόζεται με επιτυχία στο εργαστηριακό κέντρο Ευόσμου από τους μαθητές του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος. Παρακολουθείστε σχετικό βίντεο στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=a5Em6rLFyeU&t=62s

Στη διάρκεια της συνάντησης οι μικροί μαθητές αναγνώρισαν υλικά που κομποστοποιούνται, γνώρισαν με βιωματικό τρόπο τις φάσεις της κομποστοποίησης και τις απαραίτητες εργασίες για την ορθή λειτουργία του κάδου. Τέλος, αξιοποίησαν κομπόστ που παράχθηκε στο ΕΚ Ευόσμου για την σπορά αρακά σε μικρά γλαστράκια.

Μικροί και μεγάλοι μαθητές συνεργάστηκαν με επιτυχία, επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την δράση και αποκόμισαν σημαντικά περιβαλλοντικά και παιδαγωγικά οφέλη.

Παρακολουθείστε την ψηφιοποιημένη δράση μας δωρεάν μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής storyjumper στην διεύθυνση  https://www.storyjumper.com/book/read/169796171

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!