Την Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023, οι μαθητές και μαθήτριες της περιβαλλοντικής ομάδας «Η Κομποστοποίηση στο σχολείο, αφορμή για eco-friendly lifestyle» είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ιδρυτικά μέλη της κοινότητα SKG Makers του Δήμου Θεσσαλονίκης (https://skgmakers.gr/), να ξεναγηθούν στον χώρο των εργαστηρίων τους και να παρακολουθήσουν βιωματικό εργαστήρι δημιουργίας αντικειμένων από την επαναχρησιμοποίηση ανακυκλώσιμου πλαστικού.

Ειδικότερα, οι μαθητές επισκέφθηκαν τον πρώτο συνεργατικό πολυχώρο δημιουργίας και εκπαίδευσης στην Θεσσαλονίκη, με το όνομα SKG Makers. Η πρόσβαση στον χώρο, στην γνώση και στα εργαλεία είναι ελεύθερη στους δημιουργούς της πόλης που θέλουν να πειραματιστούν, να επιχειρήσουν και να καινοτομήσουν σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Οι υπεύθυνοι της Δράσης μας επιφύλαξαν ιδιαίτερα ζεστή υποδοχή και με την παραστατική τους παρουσίαση, όχι μόνο ευαισθητοποίησαν τους μαθητές μας σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση υλικών, αλλά και ενεργοποίησαν την δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα  τους.

Ευχαριστούμε τους SKG Makers και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο δρόμο που χάραξαν για μια πιο σύγχρονη, πράσινη και βιώσιμη Θεσσαλονίκη!