Την Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023, ο τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος πραγματοποίησε περιβαλλοντική δράση στην πλατεία του Δήμου. Οι μαθητές του τομέα, με ιδιαίτερη χαρά προσέφεραν στους κατοίκους του δήμου σπορόφυτα λαχανοκομικών και καλλωπιστικών ειδών με διατροφική και θεραπευτική αξία. Συνεργάστηκαν, συντονίστηκαν και διαχειρίστηκαν με υποδειγματικό τρόπο 650 φυτά πιπεριάς φλωρίνης, μελιτζάνας, τομάτας, kale και βιολέτας. Η παραγωγή των φυτών έγινε με το σύστημα της επίπλευσης στο πλαίσιο των εργαστηριακών τους μαθημάτων.

Η δωρεάν διανομή λαχανοκομικών φυτών από τον τομέα Γεωπονίας ξεκίνησε τον Μάιο του 2017 με σκοπό την αφύπνιση της περιβαλλοντική συνείδησης των κατοίκων και την ενασχόλησή τους με την αστική λαχανοκομία. Η πολυετής δράση  ολοκληρώθηκε φέτος, το 2023, σημειώνοντας θετική αποτίμηση, καθώς η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των κατοίκων του δήμου για την αστική λαχανοκομία αυξήθηκε σημαντικά.

Παράλληλα, σε ζωντανή σύνδεση, η δράση παρουσιάστηκε διαδικτυακά σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ιεράπετρας, με θέμα «Προγράμματα αειφόρου εκπαίδευσης στο πλαίσιο του δικτύου «Διατροφή, Περιβάλλον & υγεία», από μαθητές για μαθητές…».

Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες!