Την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, οι μαθητές της Γ’ Τάξης της  ειδικότητας Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής συναντήθηκαν διαδικτυακά με τους μαθητές του τμήματος Α1 του 1ουΓυμνασίου Γιαννιτσών και μετέφεραν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους σε θέματα σχετικά με την κομποστοποίηση, με σκοπό την εγκατάσταση και λειτουργία αυτοσχέδιου κάδου κομποστοποίησης φυτικών υπολειμμάτων στο 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών.
Η κομποστοποίηση εφαρμόζεται με επιτυχία στο Εργαστηριακό Κέντρο Ευόσμου από το 2018 με πρωτοβουλία των μαθητών του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος. Παρακολουθείστε σχετικό βίντεο:

 

 

 

Η  δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής των δύο σχολείων στο εθνικό θεματικό δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΚΠΕ Ιεράπετρας-Νεάπολης, με τίτλο «Διατροφή, Περιβάλλον & Υγεία». Παράλληλα, τα δύο σχολεία συμπράττουν περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο: «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΛΛΕΙΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ. ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ – ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΣ ΧΟΛΕΙΟ»
Στη διάρκεια της συνάντησης, μικροί και μεγάλοι μαθητές επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δράση βάζοντας τα θεμέλια για επέκταση της συνεργασίας των δύο σχολείων.