Βιολογική γεωργία και την ολοκληρωμένη διαχείριση της παραγωγής, σε ο,τι αφορά στη φυτοπροστασία

Τα τελευταία χρόνια, ο τομέας Γεωπονίας σχεδιάζει και υλοποιεί στοχευμένες βιωματικές δράσεις και εκπαιδεύσεις που προάγουν τις γνώσεις των μαθητών, αυξάνουν το ενδιαφέρον και την ενεργό συμμετοχή, ενισχύουν την ομαδικότητα και συνεργασία, ενημερώνουν για τις νέες τάσεις στον αγροδιατροφικό τομέα και προετοιμάζουν τους ενδιαφερόμενους για την αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ημερίδα για τη Βιολογική Γεωργία και τις αρχές της Ολοκληρωμένης Διαχείριση της Παραγωγής, σε ό,τι αφορά στη Φυτοπροστασία. Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν η κα Περπερίδου Μαρία και ο κος Νίτης Αντώνης, γεωπόνοι στον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ(https://www.dionet.gr/), και η γεωπόνος κα Παπαϊωάννου Χριστίνα σύμβουλος της εταιρείας Koppert Hellas(https://www.koppert.gr).

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις, συνομίλησαν με τους εισηγητές και συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήρι εξαπόλυσης ωφέλιμων εντόμων σε καλλιέργεια φράουλας που εγκατέστησαν τον Οκτώβριο στο θερμοκήπιο του σχολείου.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες!