Στο πλαίσιο της διαδικασίας του Προγραμματισμού Έργου της Σχολικής Μονάδας (ΕΚ Ευόσμου), η ομάδα με Σχέδιο Δράσης «Συν-βιώνω και αλληλο-επιδρώ εξω-σχολικά!» (Άξονας: σχέσεις μεταξύ μαθητών-τριών), υλοποίησε μαθητική εκδήλωση σε σχέση με τη χρήση των βοτάνων.
Την Τετάρτη, 4/5/2022, στην αίθουσα πολλαπλών του συγκροτήματος ΕΠΑΛ Ευόσμου, έλαβε χώρα εκδήλωση των μαθητών και μαθητριών των ειδικοτήτων Γ Βοηθών Νοσηλευτών (2ο τμήμα), Γ Βοηθών Φυσιοθεραπείας και Γ Αισθητικής, όπου παρουσιάστηκαν εργασίες των μαθητών σε σχέση με τα βότανα και τις χρήσεις τους.
Από το τμήμα της Νοσηλευτικής παρουσιάστηκε η ιστοσελίδα που κατασκεύασαν οι μαθητές με τίτλο «Το σπίτι των βοτάνων» με πληροφορίες γύρω από τη χρήση των βοτάνων, αντενδείξεις, αλλά και μύθους ή ιστορικά στοιχεία, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας κ. Μπουραζάνη Χρυσάνθης. Από το τμήμα της Φυσιοθεραπείας με τη μορφή προγράμματος παρουσίασης διεξάχθηκε εισήγηση με θέμα «Τα βότανα κι η χρήση τους στη φυσιοθεραπεία», με αναφορά στα αιθέρια έλαια των βοτάνων που χρησιμοποιούνται στη θεραπευτική μάλαξη και σε άλλες παθολογικές καταστάσεις, τις παρενέργειες, τους κινδύνους και τη σωστή χρήση τους υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Μαυράκη Χαράλαμπου. Από το τμήμα της Αισθητικής προβλήθηκε βίντεο στο οποίο παρουσιάσθηκε η δράση του τμήματος που αφορούσε την παρασκευή κηραλοιφών με την χρήση βοτανόλαδων που παρασκεύασαν οι ίδιες οι μαθήτριες. Οι συγκεκριμένες κηραλοιφές προσφέρθηκαν στην Εστία Παπαγεωργίου και στο Γηροκομείο που βρίσκονται στον χώρο της εκκλησίας του Αγ. Αθανασίου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, υπό την επίβλεψη των καθηγητριών κ. Πιπερίδου Αργυρής και κ. Ιορδαμλή Πασχαλίας.
Η ανατροφοδότηση από την όλη εκδήλωση κρίνεται ιδιαιτέρως θετική, αν κρίνει κανείς από τα χαμόγελα και την ικανοποίηση από τη συμμετοχή στο πρόσωπο των μαθητών/τριών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Ευόσμου κ. Χρηστακάκης. Παρατίθεται ο σύνδεσμος της ιστοσελίδας «Το σπίτι των βοτάνων»:
https://anantikatastati.wixsite.com/my-herbs

Τομέας Υγείας και Πρόνοιας, Εσπερινό ΕΠΑΛ Ευόσμου, Υπεύθυνοι καθηγητές: Πιπερίδου Αργυρή & Ιορδαμλή Πασχαλία